Toneelgroep Bloedend Gras

TG Bloedend Gras is ontstaan uit de samenwerking tussen Aafke en Emmanuelle rond het stuk “De Geur van Bloedend Gras – een intersekse verhaal”. In dit verhaal staan trauma, vooroordelen, stereotypes etc centraal en hoe we ermee omgaan. Vandaag zetten we onze kennis van zowel theater als inclusie centraal om met bedrijven aan de slag te gaan om binnen hun specifieke context relevant theater te maken om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Emmanuelle Verhagen (LinkedInWebsite) is, naast theatermaker, actief als organisatieontwikkelaar en spreker in de diversiteit en inclusie wereld en op het vlak van duurzaamheid. Bovendien is Emmanuelle actief als intersekse mensenrechtenactivist en stichtend voorzitter van Intersekse Vlaanderen. Sinds 2018 is die het boegbeeld van de intersekse beweging in Vlaanderen. Mede door hun interventies in de verschillende parlementen in België, heeft die mee aan de basis gelegen om van sekse kenmerken een beschermd criterium te maken. Verder werd ze geïnterviewd voor Radio1, verschenen er artikels over hen in o.a. Het Laatste Nieuws en De Morgen. Los van hun professionele spreek-engagementen in binnen- en buitenland stond die ook op het podium van CC De Velinx samen met de cellist Benjamin Glorieux. Een performance in het kader van B-Classic en uitgezonden op Podium 19 (en in oktober 2022 opnieuw live). In februari 2022 kon je die zien als Taboe-gast van Philippe Geubels in de uitzending rond genderdiversiteit. 

Aafke Bruining (Website) is een Belgische actrice van Nederlandse afkomst. Na haar opleiding aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst Studio Herman Teirlinck speelde zij samen met Julien Schoenaerts. Hugo Claus maakte speciaal voor hen een bewerking van Oidipoes in Kolonos van Sophocles. De première van In Kolonos vond plaats in 1986 plaats in de Sint Baafsabdij in Gent. Dat was de start van diverse rollen in binnen en buitenland, zowel voor theater, onder andere De Appel Den Haag, NTGent, Raamtheater, Arca, MAV in Ercolano, als voor film en televisie, onder meer in en Hasta La Vista. In Thuis (speelde zij Louise Goorman alias Louise Surprise), Roos in Wittekerke en Nicole in Het Pleintje.

Naast haar ervaring als actrice is Bruining coach van een aantal bekende acteurs en regisseurs. Van 1993 tot 2003 gaf zij les aan Studio Herman Teirlinck, afdeling kleinkunst. Zij geeft acteurs- en regisseurscursussen bij onder andere Open Doek en diverse conservatoria.